Guide: Sådan bør du vaske dit bambus sengetøj

Vaskeinstruktioner til dit bambus sengetøj

Sengetøj vævet af bambustekstil er både blødt, antibakterielt og super lækkert. Vi har her lavet en lille vaskeguide som sikrer, at dit bambus sengetøj holder længst muligt. Guiden er delt op i 3 dele, vi anbefaler, at du følger dem nøje for at vedligeholde dit bambussengetøj. Har du endnu ikke sengesæt af bambus, kan du se alt vores bambussengetøj her.

1. Gode råd inden du vasker

Når du vasker dit bambus-sengetøj, skal du vende det med vrangen ud. Har din vaskemaskine et silkeprogram, så anbefaler vi at bruge dette. Har du en stor vaskepose, som dit sengetøj kan være i, vil det også være fordelagtigt at bruge denne. 

2. Vaskemiddel og temperaturer

Du skal vaske med skånsomme vaskemidler uden enzymer, her anbefaler vi enten silke eller uld sæbe. Der må ikke bruges klorblegemiddel, og der må heller ikke hældes vaskemiddel direkte på sengetøjet. Disse to ting vil svække fibrene og forårsage en misfarvning.

Sengetøj der er lavet af bambus fungerer antibakterielt i sig selv, derfor kræver det ikke en vask med 60°C. Grundet den effektive antibakterielle effekt bambusfibre har i sig selv fra naturens side. Du skal faktisk kun vaske med 30°C, dette sørger for en optimal levetid på dit produkt.

3. Tørring og strygning 

For at vedligeholde fibrene anbefaler vi altid, at du lufttørrer dit bambussengetøj. Dette er naturligvis også den mest miljøvenlige mode at gøre det på. Bambustekstiler afgiver fugt 3-4 gange hurtigere end bomuld, skal det ikke have lang tid. Brug ikke en tørretumbler, da det forringer fibrene. 

Vi anbefaler, at du ikke stryger dit sengetøj. Ønsker du alligevel at gøre det, så gør det på medium temperatur ved maks 110°C.

Indkøbskurv 0