Få dit barn til at sove med disse 4 tricks

" Det eventyrlige nærvær og den smukke connection man kan føle med sit barn under et godnathistorie, er priceless. Eller tager jeg fejl? Jeg må hellere allerede nu gå til erkendelse, jeg har IKKE børn. Dog har jeg sendt mere end 500 sæt baby sengetøj ud af døren, og alle kunderne har fået samme spørgsmål – hvad betyder dette ‘moment’ for dig/jer?... "
En mor som prøver at få sit barn til at sove med vores 4 simple tips og tricks til at få sit barn til at sove

Hvad betyder dette ‘moment’ for jer? Svaret har været næsten entydigt et ‘næsten alt’. Men hey, bare fordi jeg ikke har børn, kan jeg da helt sikkert fornemme denne connection – især efter at have set det pragteksemplarer af billeder, hvor denne connection blev fanget ‘in-the-moment’. Et smukt øjeblik, med en smuk øjenkontakt – noget jeg ikke kunne prissætte for penge om ikke andet.

Men kan man give sit barn et incitament til at hoppe med i seng ved deres sengetid, selvom det er tidligt, og de ikke føler sig trætte? Jeg har studeret med omhu, snakket med en masse forældre og fundet de 4 bedste tips i mit hjemmestudie. Om de virker eller ej, kan jeg ikke garantere – men måske du finder et tip, som fungerer som en fortryllende sovepille til din superhelt?

Men kan du give dine børn et incitament til at hoppe med i seng ved deres sengetid, selvom det er tidligt, og de ikke føler sig trætte? Jeg har ‘studeret’ med omhu, snakket med en masse forældre og fundet de 4 bedste tips i mit  helt eget hjemmeforskningsprojekt. Om de virker eller ej, kan jeg ikke garantere – men måske du finder et tip, som fungerer som en fortryllende sovepille til din superhelt?

1. Undgå forstyrrende elementer

Jeg tænker at du sover med lyset slukket. Det gør de fleste i hvert fald, og derfor er det ganske naturligt at gøre det samme, når du skal have dit barn til at sove. Du kan med fordel allerede dæmpe eller helt slukke lyset, når putningen begynder. Så virker det ikke voldsomt, uvant eller uhyggeligt når lyset slukkes helt. Det gør, at dit barn ikke føler sig omringet af mørket. Ift. lyden giver det lidt sig selv, at du ikke skal råbe og skråle lige inden sengetid til dit yndlings Aqua nummer. Snak lavere og undgå høj musik og et tv, der står og bimler og bamler i baggrunden.

2. Gør natten kedelig – og drik en LILLE smule vand

Superhelte klarer ofte deres heltegerninger om natten, og derfor er det meget naturligt, at din superhelt også ofte vågner her. (det er vel også en af grundene til, at du læser netop denne artikel). Det vigtigste keypoint er, at natten skal være kedelig. Det kan derfor ofte være fint at give natteravnen en lille tår vand for at sikre sig, at han/hun ikke er tørstig. Det betyder ikke, at der skal ammes og/eller spises. Før eller siden skal natteravnen lære, at man spiser om dagen og ikke om natten. Igen skru gerne ned for lydniveauet i dine egne aktiviteter. Den rolige aura vil smitte af på dit barn, og så er det bare den tak nemmere at falde til ro – for alle parter.

3. Et temperaturreguleret sovemiljø

Du kan hjælpe med at regulere temperaturen på værelset ganske nemt – åben eller luk et vindue. Det kan dog ofte være svært med vores vejrskifte konstante vejrskifte. Det kan hurtigt forårsage utroligt mange irritationsmomenter i stedet for at være den naturlige sovepille – som jeg har nævnt før. Alternativt kan det korrekte sengetøj hjælpe dig med at slippe for denne hovedpine. Hos Rex Sengetøj forhandler vi kun baby sengetøj og junior sengetøj af bambus og uld. Både bambus og uld hjælper dit barn med at regulere sin temperatur, hele natten. Det virker – sjovt nok – også på voksne, se alt vores temperaturregulerende sengetøj til voksne her.

4. Fodnusning og godnathistorier er vejen frem

Okay, det er kun vejen frem for nogle – ligesom alle andre tricks i guiden. Der er desværre ikke en sikker opskrift. Som jeg nævnte i starten af indlægget, kan intimiteten ved en godnathistorie betyde utroligt meget for tryghedsfølelsen, nærværet og en rolig atmosfære i rummet. Hvis du kombinerer denne nærhed med at nusse deres fødder, arme eller whatever, er du nået langt. Du sætter gang i kroppens hvilesystem, og din historie vil langsomt blive en drøm. Så kan du langsomt gå tilbage til de praktiske opgaver eller hyggen igen.


Tak fordi du er nået så langt, det kan jo både være positivt og negativt. Har du et råd, som bare spiller maks, så er du hjertens velkommen til at skrive en kommentar. Det vil måske hjælpe andre med den fortryllende sovepille til vores alles fremtid!

Del indlæg:

Læs også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Skriv dig op i vores nyhedsbrev, og vær den første til eksklusive pre-sales og rabatter.

Indkøbskurv 0