Fordele ved bambus sengetøj af 100% bambus

" Der findes rigtig mange fordele ved at vælge bambus tekstil. Bambus som tekstil bygger på et bredt udvalg af egenskaber, der findes naturligt fra bambusplantens oprindelse. Bambus er nemlig ikke kun et rigtig klogt valg i forhold til sig selv og ens velvære, men at vælge bambus er også et miljørigtigt - og miljøbevidst - valg. "
Viser bambus og illustrer fordelene ved bambus sengetøj af 100% bambus

Bambus er blødt som silke. En af grundene til at bambus er blevet så populært, er de mange helbredsmæssige fordele, som materialet har. En anden grund er resultatet efter forarbejdningen af bambussen, det giver et vidunderligt silkeblødt materiale. Det kan benyttes til et hav af kreationer, og det ses allerede oftere og oftere i diverse kataloger hos de store tøjfabrikanter. De mange egenskaber bidrager til. At materialet gerne skal være en del af de inderste lag på kroppen, eller sagt med andre ord; i nærkontakt og intimitet med kroppen.

Det grønne valg til soveværelset er bambus sengetøj

Bambus er nutidens mest bæredygtige ressource. Bambus gror hurtigere end selv de mest hårdføre former for ukrudt. Og det er uden hverken tilføring af vand eller andre former for kemiske tilsætningsstoffer. Det bidrager til, at bambus kan høstes 3-4 gange om året – fra de samme planter. Og så skal der ikke engang genplantes nye bambusskud. Bambus er i familie med græs, og kan dyrkes uden pesticider, som normalt bidrager til at belaste miljøet. Specifikke bambusarter er kendt for at være den hurtigst voksende græsart i verden. Med en vækst på på helt op til 100 centimeter om dagen. Den hurtigst voksende bambusart hedder Moso bambus. Moso bambus er blandt andet den, som vi bruger til alt vores bambus sengetøj. Derudover er bambus godt for miljøet, da den efterlader jorden, som den er sået i mere næringsrig. Bambus optager ligeledes væsentligt mere CO2 pr. kvadratmeter kontra træer.

De eneste kemikalier som anvendes til bambustekstil, er dem der skal bruges, når bambusplanten skal gå fra værende dets hårde materiale til det silkebløde stof. Bambussen bliver skåret i mindre stykker, og vædes herefter i en blødgørende opløsning, som bruges som en flerblegningsfase. Det er denne flerblegningsfase, som gør at blandt andet bambus sengetøj er blødt og lækkert. Der er nok mange, som vil sige, at det derfor ikke kan kategoriseres som værende bæredygtigt. Men, hele 95% af blegekemikalierne genanvendes for at gøre det så miljørigtigt som muligt. På trods af at 95% genanvendes, forskers der stadig aktivt i, hvordan man kan gøre processen endnu mere bæredygtig.

*Alle kemikalier bør være/er selvfølgelig fjernet fra stoffet, inden det når ud til forbrugeren. Kig derfor altid efter et OEKO-TEX ® standard 100 certifikat, så er du og dit helbred imidlertid sikret.

Bambus sengetøj er både antibakterielt og temperaturregulerende 

Fordi bambus gror naturligt uden brug af vand eller andre giftige tilsætningsstoffer, bibeholdes de gode naturlige egenskaber i det færdige produkt. Bambus er derfor kategoriseret som værende antibakterielt – ligesom man kender fra uld. Bambusstoffets antibakterielle funktioner gør, at bakterier ikke ophobes eller leve i materialet. Dette er også med til at reducere lugt. Som blandt andet forekommer i bomuld eller andet forarbejdede materialer med anderledes tekstilfibre. Bambus sengetøj f.eks. opnår derfor en væsentligt længerevarende friskhed. Bambusstof har ligeledes en lang række bittesmå huller i dets lange tekstilfibre, som fungerer som en ventilation og en svamp. Det transporterer altså naturligt sved og fugt væk i stedet for at samle det i stoffet. Når bakterierne fra huden blandes med sved dannes den skarpe svedlugt – som du formentligt kender fra en god togtur på tværs af landet.

Bambus er ligeledes temperaturregulerende fra naturens side. Den hjælper dig altså med at komme af med varmen, ved at have den fantastiske evne til at absorbere og lede fugten væk fra huden, så den naturligt kan fordampe. Det er bambussets naturligt lange fibre, som gør denne proces muligt. Fordi tekstilfibrene er så lange, dannes der små lufthuller i materialer, som gør det mere åndbart. Når et materiale kan optage op til 2 gange dets egen vægt i væske uden at føles vådt, føles det som eufori og magisk at sove med bambus sengetøj. Fibrenes struktur og den naturligt høje kvalitet i tekstilet hjælper dig ligeledes med at holde på varmen, når det bliver koldt.

Bambus sengetøj er 100% allergivenligt

Bambus som tekstil er 100% allergivenligt. Det kan derfor ikke udløse nogle allergiske reaktioner ved kontakt med hud, og det er derfor et fordelagtigt materiale til følsom og sensitiv hud. Fibrene er naturligt runde, lange og glatte uden kemisk efterbehandling, irriterer stoffet derfor ikke huden.  Lider du af eksem, psoriasis, allergi, sensitiv hud eller lignende kan bambus sengetøj og tekstilet i sin helhed være fordelagtigt for dig at anvende. Da bambus’ tekstilfibre er lange, tynde og fine river de derfor heller ikke i huden, som man kan opleve ved blandt andet bomuld.

Det er alfa omega (*i 99% af alle tilfælde), at tekstiler er OEKO-TEX ® standard 100 certificeret certificeret. Køber du et OEKO-TEX certificeret produkt, er du garanteret et produkt, som ikke fremkalder – eller forværrer allergi – pga. støv eller skadelige stoffer. Jeg vil derfor argumentere for, at vores bambus sengetøj er ideelt for dig med især støvallergi, da husstøvmider ikke kan vækste og/eller leve i bambustekstilet. 
Du kan se alt vores bambus sengetøj her!

UV-beskyttende og krølfri egenskaber

Udover de andre gode egenskaber som bambus har, er materialet også UV-beskyttende, og filtrerer helt op til 97,5% af skadelige UV-stråler fra solen. Derfor er bambus og ideelt til en friluftstur eller som dyne til barnevognen – altså steder hvor der er forventning om en konstant beskyttelse i mange timer i streg. What’s not to like? 

Del indlæg:

Læs også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Skriv dig op i vores nyhedsbrev, og vær den første til eksklusive pre-sales og rabatter.

Indkøbskurv 0