Gå til indhold
Fri fragt ved køb over 599,-
99 dages udvidet returret
Lynhurtig levering
Fri fragt ved køb over 399,-

Fordele ved sengetøj af bambus

Der findes rigtig mange fordele ved at vælge det fantastiske og bløde bambus tekstil, da bambus bygger på et bredt udvalg af egenskaber, der fremhæves naturligt fra bambus planten. Bambus er nemlig ikke kun et rigtig klogt valg i forhold til sig selv og ens velvære, men at vælge bambus er også et miljøbevidst valg.

Blødt som silke

En af grundene til at bambus er blevet så populært er de mange helbredsmæssige samt miljømæssige fordele som materialet har. Men en anden grund er fordi at resultatet efter forarbejdningen af bambussen er et vidunderligt silke blødt materiale, der kan benyttes til et hav af kreationer og allerede ses oftere og oftere dukke op i råvare katalogerne hos de store tøjfabrikanter. De mange egenskaber gør at det er et materiale som gerne må være en del af de inderste lag på kroppen, eller som sengetøj i sengen, hvor vi alligevel bruger 1/3 del af vores liv i gennemsnit.

Bæredygtighed

Bambus er en af nutidens mest bæredygtige ressourcer, da bambus gror hurtigere end selv de mest hårdføre former for ukrudt og det er uden både vanding eller nogen former for kemiske tilsætningsstoffer. Der kan derfor høstes 4-6 gange om året, fra de samme planter uden at skulle genplante nye skud. Bambus er nemlig i familie med græs og kan dyrkes uden nogen form for pesticider som belaster miljøet. Nogle bambusarter anses for at være de hurtigt voksende i verden og kan gro op til 30 cm hver eneste dag. Derudover er bambus godt for miljøet, da den efterlader jorden den bliver groet i mere næringsrig end før, samt optager langt mere CO2 pr. m2 end træer gør.

De eneste kemikalier der skal bruges, er når bambusplanten skal gå fra værende et hårdt materiale til et silkeblødt stof. Her bliver bambussen skåret i mindre stykker og vædes herefter i en blødgørende opløsning som indeholder en flerblegningsfase, der gør bambus stoffet blødt og lækkert. Processen foregår i et lukket kredsløb som genanvender 95% af de anvendte kemikalier for at gøre det så miljørigtigt som muligt. Der forskes den dag i dag stadig i metoder der kan gøre processen endnu mere miljøvenlig.

Alle kemikalier er selvfølgelig fjernet fra stoffet inden det når ud til forbrugeren så længe forhandleren er OEKO-TEX ® standard 100 certificeret.

Antibakterielt

Fordi bambus gror naturligt uden brug af skadedyrsbekæmpelse eller andre giftige tilsætningsstoffer, bibeholdes de gode naturlige egenskaber i det færdige produkt og bambus er derfor 99,8% antibakteriel. Bambus stoffet har altså en antibakteriel funktion som gør at bakterier ikke ophobes eller kan leve i materialet, og forårsage de ubehagelige lugte på samme måde som ved bomuld eller andre mere forarbejdede materialer med anderledes tøjfibre. Man opnår altså en meget længerevarende friskhed, da bambusstof har bittesmå huller i fibrene som fungerer som ventilation og gør at eventuel sved eller fugt bliver afledt og skubbet væk i stedet for at samle sig i stoffet. Det er nemlig bakterier og svampe fra huden, blandet med sved, der danner den skarpe svedlugt. Bambus hjælper både på at mindske dannelsen af bakterier samt sved grundet ventilationen.

Temperaturregulerende

Bambus er naturligt temperaturregulerende og hjælper dig med at komme af med varmen, grundet bambussens fantastiske evne til at absorberer og lede fugt væk fra huden, så det kan fordampe.

De er fibrenes struktur som gør dette muligt da mikroskopiske små huller i materialet, gør det meget mere åndbart. Bambus kan faktisk optage op til 3 gange dens egen vægt i væske, uden at det føles vådt. Samtidig hjælper det dig med at holde på varmen i et koldt klima grundet den naturlige høje kvalitet i materialet i form af fibrenes struktur.

Allergivenligt

Bambus er allergivenligt, da det ikke udløser nogen allergiske reaktioner ved kontakt med hud og er et fordelagtigt materiale til følsom og sensitiv hud. Fordi fibrene er naturligt runde og glatte uden kemisk behandling, irritere stoffet ikke huden på nogen måde. Så hvis man har eksem, psoriasis, sensitiv hud eller lignende, kan bambus tekstiler hjælpe på symptomerne, da træfibrene er så små og fine at de ikke ’river’ i huden som bomuld kan gøre, samt materialet i sig selv ikke skaber en irritation på huden.

Hvis leverandøren er OEKO-TEX ® standard 100 certificeret, er man også garanteret et produkt som ikke fremkalder eller forværre allergi grundet skadelige stoffer. Derudover er bambus et oplagt valg til for eksempel sengetøj, hvis man er allergisk over for husstøvmider, eller vil forebygge husstøvmideallergi, da bambusstof absorbere fugten og forringer husstøvmidernes levevilkår gevaldigt. Du kan se alt vores bambus sengetøj her.

UV-beskyttende og krølfri egenskaber

Ud over de utallige egenskaber som bambus har, er materialet også UV-beskyttende, bambus filtrerer helt op til 97,5% af skadelige UV-stråler fra solen. Dette gør det til et yderst fordelagtigt valg til friluftsturen eller dynen i barnevognen, hvor materialet skal beskytte mange timer om dagen fra solens stråler.

Derudover er materialet krølfrit og kræver ikke strygning, da de specielle bambus fibre gør at stoffet er tæt på umuligt at få til at krølle, også efter vask flere gange. What’s not to like?

Vi håber i kan se nogle af fordelene ved at vælge bambus frem for mange andre alternativer og kan se hvilken forbedring det både kan give dig selv, men også de miljømæssige fordele. 

Forrige artikel Fordele ved sengetøj af uld