Guide: Hvad er det bedste sengetøj?

" Det er et evigt spørgsmål, og der findes jo egentligt ikke et korrekt svar på det. Vi er heldigvis allesammen forskellige. Jeg har skrevet dette blogindlæg, så det gerne skulle være nemmere for dig at navigere i fordele og ulemper ved de enkelte tekstiler. Som sagt allerede er især sengetøj en smagssag, og hvorvidt du kan lide det hårdt eller blødt, er din sag. Vent, det lød forkert. Jeg mener en rug eller blød overflade. Nu er vi på et sidespor, så vi må hellere komme til sagen. Så håber jeg, at du kan finde DIT næste sengesæt blandt de 6 finalister. "
Det bedste sengetøj af 100% bambus og uld, billedet er et closeup af det eksklusive sengetøj

Materialerne til det bedste sengetøj

Det er 100% en individuel smagssag, hvad der er det bedste for dig. Materialerne findes i mange forskellige typer, og der findes lige så mange blandingsprodukter, som kombinerer de forskellige tekstiler. Vi kan dog ikke komme udenom, at materialevalget nok er det mest væsentlige i din jagt på hvad det bedste sengetøj er. Fordi det er desværre ikke mønstre, seje superhelte eller blomster, der bidrager til en øget søvnkvalitet, det må være egenskaberne og fordelene de forskellige tekstiler har. Stil dig selv spørgsmålene: Skal det være blødt? Skal du føle du flyver på en lyserød sky i dit sengetøj? Er det vigtigt for mig, at det miljøvenligt? Skal det hjælpe med at temperaturregulere? Skal det være allergivenligt? Det er i sidste ende kun dig selv, der kan afgøre hvad der er bedst for dig – and so be it. Nu må vi hellere tage alternativer slavisk.

1. Sengetøj af bomuld

Bomuld er standarden, og er i 90% af tilfældene udarbejdet i 100% bomuld. Bomuldtekstilet er kendt for dens forholdsvist tynde og tætvævet fibre. Bomuld bruges generelt også i det meste hverdagstøj, primært fordi det er et komfortabelt produkt, som er slidstærkt. Bomuld har ligeledes en god absorberingsevne, hvilket betyder for dig, at du ikke vil få den “våde” fornemmelse ved en lille smule kropssved. Bomuldssengetøj kræver umiddelbart ikke en længere forklaring, men det er et fint og standard alternativ til den knap som kræsne forbruger. Du kan finde helt almindeligt bomuldssengesæt i blandt andet Bilka,

2. Sengetøj af bambus

Bambus sengetøj er uden sammenligning et rigtig godt alternativ til sengetøj. Det kombinerer den lækre satinvævnings komfort, med de ultimative egenskaber som sengetøj bør have. Bambus er et bæredygtigt alternativ, som i sin vækst er 100% CO2-venlig. Dette primært fordi, at nogle bambussorter kan vokse op til 1 meter om dagen, og når der høstes, høster man ikke roden, så jorden forbliver intakt og vitaminrig. Det bedste ved sengetøj af bambus er de allergivenlige/antibakterielle egenskaber, kombineret med en naturlig temperaturregulering. Med andre ord er bambus sengetøj et rigtig godt alternativ, til dig som sveder meget om natten eller ønsker et klimavenligt og fugtabsorberende sengesæt. Vi sælger et bredt, simpelt og lækkert udvalg af sengetøj i 100% bambus, som du kan finde her.

3. Sengetøj af mikrofiber

Har du hørt om sengetøj af det samme stof som dine karklude? Det tror jeg nok næppe. Mikrofiber er et billigt alternativ til det almindelige bomuldssengetøj. Men, i dette tilfælde er billigt ikke ligmed godt, på trods af at mikrofiber sengetøj både er blødt, slidstærkt og hurtigtørrende. Mikrofiber er det billige alternativ til bomuld, og det mærkes primært på evnen til at absorbere fugt – det er mikrofiber nemlig ikke verdensmester i, hvilket kan resultere i våde, svedige nætter. Dog er mikrofiber så billigt, at det koster det samme som en semi-god bøf, og kan ligeledes købes ved Bilka.

4. Sengetøj af hør

Du kender helt sikkert hør. Hør er et populært materiale til især bukser, primært pga. det lidt ‘rå’, men utroligt lækre udseende hør har. Det er bidraget til et præsentabelt soverværelse, og hjælper med at temperaturregulere dig hele natten. Så hvis du er til lækkert sengetøj visuelt, og ikke vægter en silkeblød fornemmelse er hør helt sikkert noget for dig. Men så skader det jo heller ikke noget, at det har alle de egenskaber som det har. Hør sengetøj sælges af blandt andet HomeRoom, og koster 1039 kr..

5. Sengetøj af merinould

Rex Sengetøj er faktisk de første på verdensplan, som har lanceret sengetøj af 100% merinould. Kradsefrit uldsengetøj er den perfekte cocktail af de ultimative vilkår til dit krops sundhed samt super lækkert og behageligt at ligge med. Uld er vi blevet presset i siden barns ben, og det er ikke uden grund. Uld er både antibakterielt, allergivenligt, svedabsorberende, blødt og temperaturregulerende. Altså en perfekt cocktail med komfort og egenskaber. Vi var/er hos Rex Sengetøj den eneste producent, og forhandler af sengetøj i 100% merinould i hele EU. Du kan se vores simple, men utroligt komfortable udvalg af lækkert uldsengetøj her.

6. Sengetøj af bomuldssatin

Bomuldssatin er den luksuriøse version af almindeligt bomuld. Den primære grund er vævningen af garnet, hvor bomuldssatin er satinvævet. En satinvævning bruges ofte til de lidt finere tekstiler, såsom silke og bambus. Men det betyder rent lavpraktisk, at man springer over mindst 3 tråde (1 ved en normal vævning). Det gør stoffet mindre fast, og giver det den her bløde og blanke overflade, som man kender fra primært silke. Bomuldssatin har en lang holdbarhed, holder godt på varmen, og giver almindelig bomuld kamp til stregen. Det gør man fordi, at man øger den ellers helt standard komfort som almindeligt bomuld er indehaver af. Det sælger Bahne blandt andet i en super fin grøn farve til 749,- per sæt. Det kan du finde ved at klikke her.

Du skal huske følgende, når du skal finde det bedste sengetøj:

Vask tekstilet korrekt

Alle tekstiler skal vaskes på forskellige måder. Alt fra varme til vaskemiddel er krav som er ret vigtige at overholde, hvis du vil vedligeholde og sørge for en lang og lykkelig levetid på det bedste sengetøj. Med andre ord skal du altid læse vaskeetiketten, og altid vaske sengetøjet før brug – better safe than sorry.

Forvetningssafstem med dig selv

Der er et krav, som du skal sætte til dig selv, når du finder dit næste sengesæt. Det SKAL være certificeret med OEKO-TEX® STANDARD 100-certifikatet. Og allerhelst godkendt indenfor produktklasse 1. Produktklasse 1 betyder, at alle komponenterne i dit sengetøj (lynlås, stof, knapper, vaskeetiket osv.) er testet og fri for mere end 300 miljø- og sundhedsskadelige stoffer. Produktklasse 1 har de strengeste krav til sengetøjet, og godkender at børn mellem 0-3 år også må bruge det – altså alfa omega til især baby og børne sengetøj. OEKO-TEX er verdens førende sundhedsmærkning, og det skal være et krav fra dit vedkommende, at dit sengetøj har dette. Du kan – hvis du har lyst – læse meget mere om certifikatet hos OEKO-TEX selv her.

Jeg håber at det gav dig et større overblik over mulighederne, og så må du have en helt fantastisk dag.

Del indlæg:

Læs også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Skriv dig op i vores nyhedsbrev, og vær den første til eksklusive pre-sales og rabatter.

Indkøbskurv 0