Guide: Sådan undgår du at svede meget om natten

" Vågner du eller en af dine nærmeste plaskvåd af sved, efter hvad vedkommende selv anser som værende en god natssøvn? Bare rolig, der er forhåbentligt gode tider i vente. Det er - heldigvis - helt normalt, at man sveder meget om natten, og det er ganske naturligt at stå på bar bund ift. mulige og potentielle løsninger. "
Sveder du meget om natten? Sådan undgår du det

Uden at gøre det alt for reklamefikseret, vil jeg dog påpege, at en stor del af vores kunder, hos Rex Sengetøj, lider af lige netop dette problem. Man er som oftest nødt til at ty til nye – og andre – metoder. Jeg vil i denne artikel komme ind på mulige årsager til de trælse nætter og potentielle løsninger på problemet.

Hvorfor sveder man meget om natten?

Alle mennesker sveder, og nogle “mestre” det mere end andre. Sved er en del af kroppens naturlige egenskaber med hensyn til at regulere egen temperatur. Dette gør kroppen naturligt, så man ikke bliver for varm, og risikerer at ens ‘indre’, går i stykker. Kroppens ideelle temperatur er 37 grader, og det agter kroppen – helt naturligt – at prøve at bibeholde så vidt muligt.

Sved dannes som sagt ovenover med formålet om at afkøle kroppen om natten, ligesåvel som den gør om dagen. Vores kroppe er meget forskellige – gud ske tak og lov for det – men især også vores naturlige kropstemperatursregulering. Der findes en lang række potentielle årsager til det, både psykisk og fysisk. Så selvom man tror, at der ingen årsag (eller løsning) er på problemet, kan du roligt trække vejret igen, og udånde letter over ikke at svede meget om natten i fremtiden.

Potentielle årsager til nattesved om natten:
Soveværelset er for varmt
Forkert dyne
Forket sengetøj
Febersygdomme
Indtagelse kontinuerligt af for stærk mad
Mangel på kvindelige/mandlige hormoner
Stress
Koffein og alkohol 2-3 timer inden sengetid
Bivirkninger på eventuel medicin

Løsninger på svedeturen om natten

Der findes lige så mange løsninger, som der findes årsager til problemet. Det vigtigste er blot at anerkende at stå ved problemet. Det er ofte tabubelagt at tale om, og kun noget ens tætteste ved, men du skal ikke tvivle, det er HELT normalt at svede meget om natten. Jeg har forsøgt at lave en liste med hurtige og nemme tiltag, som kan forsøde søvnen en smule, og potentielt løse problemet nemt og hurtigt for dig: 

1. Vælg sengetøj af naturlige fibre. Her sælger vi selv tonsvis af bambus sengetøj fordi, at det fra naturens side er temperaturregulerende som en aircondition.

2. Luft ud inden sengetid (temperaturen er bedst ved 18-19 grader i soveværelset).

3. Udlad indtagelse af alkohol og koffein inden sengetid.

4. Tal med folk hvis det omhandler onde drømme, tvangstanker, stress m.m. (Husk: psykologer og læger er uddannet til blandt andet at afhjælpe med dette).

5. Reducer mængden af stærk mad.

6. Vælg en sommerdyne.

Vigtigt at påpege hvis du sveder meget om natten

Jeg er ikke ekspert, læge eller psykolog. I forbindelse med udarbejdelsen af artiklen kontaktede jeg RM, som understregede vigtigheden af at søge hjælp, hvis at svede meget om natten er opstået akut, og kan forbindes med eventuel stress. Kontakt din læge, og tag en snak med dem, om hvorvidt der kan være bagvedliggende ting, som forårsager, at du oplever at svede meget om natten. Det er VIGTIGT, at man lytter til sig selv, og ikke ‘tager chancen’ – det er ikke det værd!

Kilder:

Patientvejledning om stress og søvn

https://www.huffpost.com/entry/stress-and-sleep_n_5824506

Del indlæg:

Læs også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Skriv dig op i vores nyhedsbrev, og vær den første til eksklusive pre-sales og rabatter.

Indkøbskurv 0