Hvad er luksus sengetøj?

" Hvad er luksus sengetøj egentligt, og er det så lige til at finde? Svaret må konsekvent være nej, da det er en individuel sag. Jeg har blot forsøgt at skitsere, hvad jeg kategoriserer som værende luksus sengetøj. Det er forskellige synspunkter indraget i indlægget, jeg kan kun håbe, at du er enig. "
Hvad er luksus sengetøj? Viser luksus sengetøj hænger udover kanten på suiten på Hotel Kolding Fjord

Luksus sengetøj – hvad er det?

Det er som sagt 100% en individuel smagssag, hvad man definerer som være luksus sengetøj. For mit vedkommende (med støvallergi og Psoriasis), er det alfa-omega, at det ikke har friktion med min Psoriasis, og at det har en minimal vækst af husstøvmider.

Luksus sengetøj skal ligeledes også være et sæt lækkert sengetøj. Det skal i bund grund blot være en god blanding af både komfort, kvalitet og egenskaber. Men, er det bare så lige til at finde?

Da jeg startede Rex Sengetøj, var det med et klart hovedfokus, nemlig at finde det ‘perfekte’ sengesæt for ‘typer’ som mig. Det ledte mig ud af diverse afveje, men konklusionen var imidlertid ret nem, det skulle være uld, bambus eller silke. Silke havde dog to klare ulemper, det er monster dyrt, og det klæber, når det bliver fugtigt. Det blev til 100% bambus- og merinouldsengetøj, uden at gå på kompromis, og begyndte at eksperimentere med blandingsprodukter.

Du kan om ikke andet se alt vores luksus sengetøj her.

Hvad skal luksus sengetøj ‘kunne’?

Jeg ved efterhånden en del om sengetøj, og gud ske tak og lov for det (ellers gav mit erhverv ikke meget mening). Vi hos Rex Sengetøj sælger kun sengetøj af 100% merinould og 100% bambus, det har derfor været forholdsvist nemt for mig, at kategorisere det som værende luksus sengetøj. Men er det rene volapyk for at sælge? Nej. Lad mig give dig et par bullet-points på, hvorfor det giver så god mening at sove med uld og bambus:

Luksus sengetøj skal være temperaturregulerende

Sengetøj skal helst ikke føles som en byrde at sove i, heller ikke hvad din temperatur angår. Silke, bambus, uld og hør er alle kategoriseret som værende temperaturregulerende. Det giver dig derfor de bedste forudsætninger for, at det ikke er temperaturen, som skal være et problem, når du skal sove. Alle ovennævnte tekstiler er temperaturregulerende grundet deres lange tekstilfibre.

Lange tekstilfibre sørger for, at der i et varmt sengemiljø, vil blive nedkølet. Omvendt vil der i et koldt sengemiljø blive opvarmet. Hvordan tænker du nok?

Når et sengemiljø er varmt, vil kroppen afgive fugt til omgivelserne. Sengetøjet vil bruge denne fugt til at skabe et kølende lag af koldt “”vand””, som holder varmen under dynen. Når der er koldt, vil luften bruge luften til at skabe et isolerende lag, og dette isolerende lag sørger for at holde varmen inde.

Luksus sengetøj skal være en husstøvmide frizone og allergivenligt

Jeg har endnu ikke mødt et menneske, som er fan af husstøvmider. Faktisk har jeg kun oplevet, at når jeg har uddybet min viden om husstøvmider til andre, så har de væmmes endnu mere med tanken. Husstøvmider er faktuelt ikke sundt for vores helbred, så hvorfor ikke finde luksus sengetøj, hvor dette ikke skal være en bekymring?

Lad mig pointere fra start: du kan aldrig blive helt fri for husstøvmider. MEN du kan derimod mindske væksten af dem. Bambus- og uldsengetøj bidrager til et tørt sengemiljø, noget husstøvmider ikke kan leve under. Det er ligeledes antibakterielt og antistatisk. Det betyder for dig, at støvmiderne vil lægge sig på overfladen, og ikke trænge ned i dit nye luksus sengetøj.

Ps. Du kan faktisk nøjes med ryste dit uld- og bambussengetøj i det frie og blot nøjes med at vaske det en gang i måneden!

Luksus sengetøj skal være exceptionel komfort

Det er fint at have et fancy sengesæt, som både er resistent overfor husstøvmider og temperaturregulerende, men det er 100% også vigtigt, at det er lækkert at ligge med. I denne del af processen i at finde dit nye luksus sengetøj, er det kun en individuel smagssag. Hvis du er helt tosset med satinvævet, skal du finde det. Kan du derimod godt lide noget rustikt, så er hør måske vejen? Det er dit individuelle behov der er alfa-omega her.

Min generelle anbefaling er, at finde et sæt luksus sengetøj som opfylder alle tre krav. Derfor er det lige til højre skøjten at anbefale vores bambus sengetøj som er blødt som silke, eller vores kradsefrie merinouldsengetøj.

Del indlæg:

Læs også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Skriv dig op i vores nyhedsbrev, og vær den første til eksklusive pre-sales og rabatter.

Indkøbskurv 0