Træt af at svede i de varme sommernætter?

" Der er ikke meget, som kan kategoriseres som værende mere træls end at svede i store mængder om natten. Det er decideret ubehageligt. Du kan i dette indlæg læse om, hvad kølende sengetøj ville kunne gøre for dig. "
Er du træt af at svede i de varme sommernætter? Undgå det i dag

Hvad er kølende sengetøj?

Når jeg hører kølende sengetøj, tænker jeg sengetøj med indlagte isposer eller lignende. Det er bare ikke helt tilfældet. Det er nok nærmere definitivt som værende temperaturregulerende sengetøj, da det virker ‘begge veje’. Det drukner man delvist i i længden, og det kan være svært at forstå mekanismen bag et kølende tekstil.

Når der er 20 grader om natten, og man af praktiske årsager har svært ved at have åbne døre og vinduer, kan man enten sluge kamelen og sove i sin hjemmelavede sauna, eller man kan søge alternative produkter og løsninger. Vi kan imidlertid blot konkludere, at der ikke er noget, som er mere nederen end at vågne i sin egen pool af sved. Det er blot en invitation til en rigtig dårlig start på dagen.

Vi – hos Rex Sengetøj – har kun kølende og temperaturregulerende sengetøj. Se vores kølende sengetøj her.

Hvordan kan tekstil være kølende?

Hvis man skal forstå mekanisme bag kølende tekstiler, skal man sætte sig ind i tingene tekstil fibre, trådtal og vævning. Så lige en kort “intro”:

Tekstil fibre kan kort beskrives som ganske tynde tråde, som opbygger tekstilets struktur. De kan enten være korte eller meget lange.

Trådtal er antal tråde som er vævet sammen på hver kvadrattomme stof. Jo højere trådtallet er, jo tættere, blødere og varmere bliver stoffet. Et højt trådtal er derfor ikke altid ligmed høj kvalitet.

Vævning er når stoffet ‘samles’ og fremstilles. Der er flere måder at væve sin tråde sammen på, og det foregår oftets vinkelret på hinanden.

Vævning er en metode til stoffremstilling. To trådsystemer som oftest er vinkelret på hinanden, flettes sammen til et materiale. Vævningen laves i et trådtal, som består af tekstile fibrene.

Eksempel på forklaring af kølende bambus sengetøj:

For at forstå det kølende element skal man forstå sammenhængen mellem lange tekstil fibre, måden de er vævet på, og frekvensen de er vævet i (trådtallet). Lad os tage udgangspunkt i vores kølende sengetøj af bambus.

Bambus har utroligt lange tekstil fibre, og det er satinvævet med et trådtal på 300.

Grundet bambus’ lange tekstil fibre, vil der i vævningen – grundet trådtallet på 300 – opstå en række ‘lufthuller’.

Stillestående luft er isolerende, og vil bidrage til at holde på varmen. Altså, når der er koldt, vil sengetøjet forblive varmt.

Omvendt er det, når man får det varmt. Når vi får det varmt, begynder vores krop at udlede væske (sved). Denne sved vil trænge sig ind i lufthullerne. Dette vand/fugt vil nu begynde at køle tekstilet og dermed kroppen, så der ikke afgives mere fugt/vand/sved.

Sådan fungerer kølende sengetøj, ved at bruge vores kropsvæske til at køle os – er det ikke smart?

Jeg håber, at det gav mening – på trods af, at det var ret svært at formulere. Summa summarum er vel blot, at sveder du om natten, vil vores kølende sengetøj uden sammenligning være et rigtig godt alternativ – uanset årstid.

Del indlæg:

Læs også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Skriv dig op i vores nyhedsbrev, og vær den første til eksklusive pre-sales og rabatter.

Indkøbskurv 0

Hvorfor Rex Sengetøj?

🌙 100% tilfredshedsgaranti - 99-dages gratis returret.
📦 Levering indenfor 1-2 hverdage.
♻️ Bæredygtigt sengetøj,
⭐ 4,8 stjerner på Trustpilot