Gå til indhold
Fri fragt ved køb over 599,-
Levering indenfor 1-2 hverdage
99 dages gratis returret

Guide: Sådan bør du vaske dit uldsengetøj

Vaskeinstruktioner til sengetøj af merinould

Sengetøj strikket af uld er et pragteksemplar til at øge din søvnkvalitet. Vi har her lavet en lille vaskeguide som sikrer, at dit sengetøj holder længst muligt. Guiden er delt op i 3 dele, vi anbefaler, at du følger dem nøje for at vedligeholde dit uldsengetøj. Har du endnu ikke noget uldsengetøj, kan du se alt vores uldsengetøj her.

Gode råd inden du vasker

Når du vasker dit uldsengetøj, skal du vende det med vrangen ud. Næsten alle vaskemaskiner har et program forbeholdt til uld, så brug det. Har du en stor vaskepose, som dit sengetøj kan være i, ville det også være fordel at bruge denne. 

Vaskemiddel og temperaturer

Du skal vaske med skånsomme vaskemidler uden enzymer, her anbefaler vi altid, at du vasker med en sæbe, der er beregnet til uld. Der må ikke bruges klorblegemiddel, og der må heller ikke hældes vaskemiddel direkte på sengetøjet. Disse to ting vil ødelægge sengetøjet og forårsage en misfarvning og ødelægge ulden.

Sengetøj der er lavet af uld fungerer antibakterielt i sig selv, derfor kræver det ikke en vask med 60°C. Du skal faktisk kun vaske med 30°C, dette sørger for en optimal levetid på dit produkt, og det sikrer, at dit sengetøj ikke skrumper

Tørring og strygning 

For at vedligeholde dit uldsengetøj anbefaler vi altid, at du lufttørrer dit uldsengetøj. Dette er den mest miljøvenlige model, og da uld afgiver fugt 4-5 gange hurtigere end bomuld, skal det ikke tørre i lang tid. Brug ikke en tørretumbler, da dette vil ødelægge dit sengetøj. 

Da uldsengetøj ikke krøller, skal du ikke stryge dit sengetøj. 

Vaskeguide til vaske af bambus sengetøj